Felvásárlás

Mit?

Antik és modern könyveket egyaránt vásárolok. Egy-egy könyvet, vagy akár teljes könyvtárat, könyvhagyatékot is átveszek.

Intézményi állományok racionalizálása, vagy teljes felszámolása folytán feleslegessé vált kötetek is szóba jöhetnek, amennyiben megkímélt, mások számára még használható állapotúak.

A könyveken felül szívesen teszek ajánlatot bizonyos folyóiratokra, régi képeslapokra, térképekre, kéziratokra, egyéb papírrégiségekre, esetleg társasjátékokra és dísztárgyakra.


Mit nem?

Nem tudok mit kezdeni dohos, penészes pince- és padláslelettel, erősen dohányszagú könyvtárral, valamint teljesen szétesett, borítótábla nélküli, nagyon gyenge állapotú könyvekkel.


Hogyan?

Egyszerű megoldás lehet a címlista, esetleg fényképek küldése, de ajánlatot csak a könyvek megtekintése után tudok tenni. Pécsett és környékén díjtalanul házhoz megyek, ez akkor sem kerül semmibe, ha esetleg nem tudunk megegyezni.


Mennyiért?

A "címeken" túl az ajánlatot befolyásolja a könyvek mennyisége, állapota, a remélt haszon mértéke és a megtérülés várható gyorsasága. Az elmúlt évek során szinte mindenkivel meg tudtam egyezni, aki megkeresett, s valóban el akarta adni a feleslegessé vált tárgyait.
Nem gyakori, de volt már félreértés abból, hogy az eladó csak az átvevő hasznával számolt, a befektetett munkával, járulékos költségekkel és a ráfordított idővel nem, így kevesellte a felkínált összeget. Érdekes helyzet áll elő olyankor is, amikor az eladó a könyv vásárláskori árára hivatkozik, esetleg a könyvek iránt táplált érzelmei megfizetését várja. Nyilván az utóbbi esetekben nehezebb a közös nevező megtalálása.


Ne dobja ki!

Elő-előfordul, hogy valaki gyorsan szeretne megszabadulni egy birtokába került könyvtártól, könyvhagyatéktól, mert

  • határidőre fel kell szabadítania a helyet, és nem tulajdonít a könyveknek különösebb értéket, vagy
  • a könyvtár valóban nem képvisel számottevő értéket, de kidobni mégis sajnálná.

  • Az ilyen, leselejtezés előtt álló könyveket igény esetén rövid határidővel, díjmentesen, maradéktalanul elszállítom.

    Szükség esetén teljes lomtalanításra is segítek megoldást találni.